Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Adana Klima Servisi | Adana Klima Bakım | Adana Klima Montaj | Adana Klima Temizliği | Adana Klima Tamir

Emekliyi Dolandıran Sahte Polis Adana'da Yakalandı

Emekliyi Dolandıran Sahte Polis Adana'da Yakalandı

Sivas"ta yaşayan emekli 75 yaşındaki İsmail Karaçulha"yı cep telefonu ile arayarak kendisini "polis" olarak tanıtıp, 33 bin 500 lirasını dolandırdığı iddia edilen 37 yaşındaki Adnan G., Adana"da tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, emekli İsmail Karaçulha"yı cep telefonundan arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Karaçulha"ya kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK tarafından kullanıldığını söyleyen şüpheli, vereceğe hesaba para yatırılmasını istedi. Başının belaya girmesinden korkan İsmail Karaçulha, banka hesabında bulunan 33 bin 500 lirayı verilen hesaba aktardı. Ancak daha sonra durumu yakınlarına anlatan Karaçulha, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Başlatılan soruşturma sonucu, Karaçulha"yı arayarak dolandıran kişinin Adana"da yaşayan Adnan G. olduğu belirlendi. Bunun üzerine Adnan G."nin evine operasyon yapan ekipler, dolandırıcılık zanlısını yakaladı.

Şüpheli verdiği ifadesinde kendisinin kimseyi dolandırmadığını iddia etti. Adnan G. ifadesinde, "Tanımadığım bir üniversite öğrencisi ailesinin kendisine para göndereceğini söyledi. Bende hesabıma yatırılan parayı bu tanımadığım kişiye teslim ettim. Kendisini tanımıyorum" dedi. Adliyeye sevk edilen dolandırıcılık zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


- Adana

Emekliyi Dolandıran Sahte Polis Adana'da Yakalandı

Share this post

Repost0

Comment on this post